4/7/09

Η ομιλία μου στο 4ο Συνέδριο του ΛΑΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το 4ο Συνέδριο του ΛΑΟΣ. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας μου:

"Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,
Φίλες και φίλοι,
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός μεγαλώνει, διευρύνεται, ισχυροποιείται. Το έδειξε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Το δείχνει η σημερινή σας παρουσία. Το δείχνει η μαχητική μας νεολαία. Πρωτοπόρα πάντα στους εθνικούς αγώνες για εθνική κυριαρχία και υπερηφάνεια. Η νεολαία που σέβεται τη γαλανόλευκη σημαία. Η νεολαία που δε σκύβει το κεφάλι στις επιταγές του ραγιαδισμού. Η νεολαία που παρά τις απόπειρες φίμωσης έχει πιο δυνατή φωνή. Η νεολαία που αντιστέκεται στην αριστερή τρομοκρατία μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

Έχει ισχυρή φωνή. Ισχυρή φωνή για τη Μακεδονία. Ισχυρή φωνή για τη Βόρειo Ήπειρο. Ισχυρή φωνή για την Κύπρο. Ισχυρή φωνή για τους ακρίτες μας. Ισχυρή φωνή για τα δίκαια του Οικουμενικού Ελληνισμού. Ισχυρή φωνή για την Ορθοδοξία. Ισχυρή φωνή ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Όταν προσχώρησα στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ευχαρίστησα τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Τον ευχαρίστησα για την τιμή που μου έκανε τοποθετώντας με στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου. Τον ευχαρίστησα όμως πάνω απ’ όλα γιατί η πρόσκληση να προσχωρήσω στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό μου έδωσε την ευκαιρία έπειτα από πολλά χρόνια να νοιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου. Νιώθω περήφανος γιατί στον ΛΑ.Ο.Σ. ανακαλύπτω την φυσική συνέχεια της ιστορίας μου και των αγώνων που έδωσα από μικρό παιδί. Νιώθω ανακουφισμένος που έφυγα από τη Νέα Δημοκρατία της παρακμής, των σκανδάλων και της αναποτελεσματικότητας.

Ήρθα στον ΛΑ.Ο.Σ. και βρήκα την ταυτότητα, την οποία η Ν.Δ. επιμελώς κρύβει και εν τέλει χάνει. Την ταυτότητα του Έλληνα. Την ταυτότητα του δεξιού – αν θέλετε. Την ταυτότητα του πατριώτη. Την ταυτότητα που όλοι οι νεοδημοκράτες και όχι μόνο καλούνται σήμερα να απαρνηθούν στο όνομα της πολιτικής του μεσαίου χώρου. Στο όνομα μίας πολιτικής που διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα απέναντι στην αριστερά και την ηγεμονία της. Στο όνομα εθνικών και ηθικών εκπτώσεων.

Γι’ αυτό και σήμερα είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στη πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων με παλιούς φίλους. Με συναγωνίστριες και συναγωνιστές που μας ενώνουν μνήμες και αγώνες. Αγώνες για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Ιδιαίτερα, αγώνες ενάντια στο πιο απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό και ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα.

Μας λένε να γίνουμε Ευρωπαίοι. Εγώ λέω να μείνουμε Έλληνες. Για την Ελλάδα μιλάει όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Μας λένε να αντιγράψουμε τι κάνει η Γαλλία, η Βρετανία, η Σουηδία. Αντ’ αυτού θα ‘πρεπε εμείς να γίνουμε και πάλι πρότυπο για τους άλλους. Το χρωστάμε σ’ όσους έφυγαν για να είμαστε ελεύθεροι και περήφανοι, αλλά και σ’ όσους που θα ‘ρθουν. Εγώ λέω να επινοήσουμε το δικό μας τρόπο εισόδου στη νέα χιλιετία. Χωρίς να αρνηθούμε τίποτε από αυτό που είμαστε, αλλά και χωρίς να φοβόμαστε τίποτε επίσης από το μέλλον. Εγώ θέλω την Ευρώπη των Ελληνικών αξιών. Ελλάδα σημαίνει εθνική αυτοπεποίθηση, σημαίνει πατριωτισμός, σημαίνει εθνική αλλά και ευρωπαϊκή ταυτότητα. Αυτές δεν είναι αξίες μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Οι τελευταίες εκλογές το απέδειξαν περίτρανα. Γίνεται όλο και πιο ορατή η επιθυμία των ευρωπαϊκών λαών για μια Ευρώπη όπου θα υπάρχει σεβασμός στην παράδοση, στις ηθικές και πολιτιστικές αξίες των εθνών. Μια Ευρώπη των πατρίδων που θα αναδεικνύει τους εθνικούς πολιτισμούς και όχι μία Ευρώπη χωνευτήρι.

Μια Ευρώπη, η οποία, σεβόμενη τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών, θα απορρίπτει κάθε προσπάθεια συγκεντρωτισμού εξουσίας, γραφειοκρατίας και της δημιουργίας ενός υπερκράτους όπου θα εκχωρείται η νομοθετική, η εκτελεστική, η δικαστική αρχή και θα απεμπολείται το δικαίωμα άσκησης εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Μια Ευρώπη που δεν θα στερήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών της, αλλά θα τα περιχαρακώσει.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Σε μία περίοδο αναξιοπιστίας των κομμάτων εξουσίας έφτασε η ώρα για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να καταστεί η δύναμη εκείνη που θα εκφράσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι κι αυτός πλέον κόμμα εξουσίας.

Και όχι μόνο!
Είναι κόμμα των νέων.
Είναι το κόμμα του πιο δημιουργικού κομματιού της κοινωνίας μας.
Είναι το κόμμα ενός περιθωριοποιημένου κόσμου, διψασμένου για αλλαγή, διψασμένου για αναγέννηση, διψασμένο για ποιότητα και αλήθεια.
Ενός κόσμου αδέσμευτου, ανεξάρτητου, ενός κόσμου ελευθερίας και δημιουργίας.

Πρέπει η οικονομία να βρεί τον δρόμο της δημιουργικής ανάπτυξης. Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Η πρόσφατη οικονομική κρίση αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Πότε παρενέβη το κράτος για να βάλει φρένο στην ασυδοσία των τραπεζών; Πότε παρενέβη στην εισβολή των μεγάλων εταιρειών που κατέστρεψαν την παραγωγή και την μικρομεσαία επιχείρηση. Πότε φρόντισε για τον υγιή ανταγωνισμό; Και πώς διένειμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια; Παγκοσμίως ήταν ένας απλός παρατηρητής. Σήμερα επιβαρύνει τους φορολογούμενους και εμπαίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με εικονικά ευεργετήματα για να σώσει το τραπεζικό σύστημα, το οποίο προηγουμένως φρόντισε να εγκλωβίσει τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πλοκάμια του.

Συνεπώς, η οικονομία χρειάζεται ρύθμιση, κανόνες, περιορισμούς, από το εργατικό δίκαιο, τον βασικό μισθό, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και τις διατάξεις εκπροσώπησης των εργαζομένων, το δίκαιο των καταναλωτών, μέχρι τους αναπτυξιακούς νόμους, τους κανόνες τις αγοράς. Το δίκαιο του ανταγωνισμού να λειτουργεί υπέρ του ανθρώπου και όχι το αντίστροφο.

Τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου αλλά και η γενικευμένη οικονομική κρίση ανέδειξαν το μεγάλο θύμα που δεν είναι άλλο από την μεσαία τάξη. Απέναντι σ’ αυτούς που θέλουν να την αποδυναμώσουν για να δημιουργήσουν ανισορροπίες στην κοινωνία μας, εμείς πρέπει να καταστήσουμε τη μεσαία τάξη δύναμη προόδου, μοχλό ανάπτυξης.

Η μεσαία τάξη είναι πάντα πλούσια για να πληρώνει φόρους, ποτέ αρκετά φτωχή για να ενισχύεται και να στηρίζεται. Πάντα, όμως, εγκαταλελειμμένη. Η εκπαίδευσή της υποβαθμίζεται. Ο δανεισμός της στις τράπεζες αυξάνει. Η είσοδος στην αγορά εργασίας συνεχώς δυσκολεύει. Ανάπτυξη, όμως, δίχως ισχυρή μεσαία τάξη δεν υπήρξε ποτέ, ούτε στη χώρα μας, ούτε στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι πολιτικοί μας μιλάνε συνεχώς για τον κεντρώο χώρο, για τον μεσαίο χώρο. Ποτέ δεν απευθύνονται στην μεσαία τάξη. Ποτέ δεν εξαγγέλλουν πολιτική για τη μεσαία τάξη. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον υπόλοιπό κόσμο, όπου η μεσαία τάξη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ακόμη και στην Κίνα στη σύνοδο του Κοινοβουλίου την 5η Μαρτίου 2009 ο Πρωθυπουργός της Κίνας εξήγγειλε ένα νέο νόμο σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας με στόχο να καθησυχάσει την ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη. Η εγκατάλειψη της μεσαίας τάξης είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της Γενιάς των 700 Ευρώ. Είναι τα παιδιά της μεσαίας τάξης που σήμερα είναι φτωχότερα από τους γονείς τους.

Πάνω απ’ όλα, όμως - κι εδώ η ευθύνη μας είναι μεγάλη – είναι τα παιδιά της μεσαίας τάξης, οι δεκάδες χιλιάδες νέων ανθρώπων, που στις τελευταίες εκλογές έστειλαν το μήνυμα δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον ΛΑ.Ο.Σ. Έστειλαν το μήνυμα, επιδοκιμάζοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την λύση για το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας.


Γιατί το αδιέξοδο δεν είναι πια μόνον πολιτικό. Δεν είναι πια μόνον οικονομικό. Το αδιέξοδο είναι πλέον κοινωνικό.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια και την έννομη τάξη. Να ελέγξουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την μετανάστευση. Να αποκτήσουμε πραγματική μεταναστευτική πολιτική. Να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να είναι πεδίο εφαρμογής πειραματισμών και ιδεοληψιών. Το ίδιο και η δημόσια τάξη και ασφάλεια. Η χώρα μας πρέπει να πρωτοστατήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υιοθέτηση της ελεγχόμενης μετανάστευσης.

Οι ΗΠΑ, πρότυπο για πολλούς πολυπολιτισμικής κοινωνίας, δεν δέχεται ετησίως πάνω από 5.000 άτομα ανά εθνικότητα. Η Ελλαδίτσα, μία κουκίδα στον χάρτη, μέσα σε 20 χρόνια έχει δεχθεί 1.000.000 Αλβανούς και 1.000.000 Ασιάτες και Αφρικανούς, όπερ σημαίνει εικοσαπλάσιους απ’ αυτούς που θα επέτρεπε ο κολοσσός που λέγεται ΗΠΑ. Η ελεγχόμενη και επιλεκτική μετανάστευση με βάση τις ποσοστώσεις και την μελέτη των αναγκών της αγοράς, είναι ο μόνος τρόπος για να θεμελιωθούν οι προϋποθέσεις μίας ουσιαστικής ένταξης και ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα, βιώνουμε τα αποτελέσματα των εσφαλμένων πολιτικών των τελευταίων 20 ετών. Σήμερα αυτοί που κατηγορούσαν τον ΛΑ.Ο.Σ. ότι είναι ακραίο κόμμα, επειδή αντιτίθεται στην λαθρομετανάστευση και την παραβίαση των συνόρων μας, μιλούν για «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ». Αυτοί που δεν συνεργάζονται μαζί μας επειδή είμαστε «ακραίοι» κάνουν σκούπες απελπισίας για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και φορτώνουν τον Έλληνα με ενοχές, ότι τάχα είναι ρατσιστής.

Φαίνεται όμως ότι δεν αρκούσε το μήνυμα που πήραν. Αδυνατώντας να χωνέψουν την λαϊκή βούληση, μιλούν για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ!!!.


Το μήνυμα παρελήφθη αλλά δεν έγινε αντιληπτό. Ο λαός όμως θα τους το ξαναστείλει πολύ σύντομα και τότε θα είναι πια αργά για να το καταλάβουν.

Αγαπητοί σύνεδροι,
Συμμαχητές από όλη την Ελλάδα, σας έδωσα, πιστεύω με σαφήνεια, το στίγμα των γενικών αρχών και πολιτικών θέσεων για μια δυνατή, περήφανη Ελλάδα, στην θέση που της αξίζει. Στις ευρωεκλογές οι Έλληνες έκαναν το πρώτο βήμα. Μας εμπιστεύθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μας εμπιστεύθηκαν στην Αθήνα, στις λαϊκές γειτονιές της Β’ Αθηνών, στα Δυτικά Προάστια αλλά κι εκεί που το σύστημα και ο δικομματισμός κάποτε μονοπωλούσαν τις ψήφους. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι πια σχεδόν τρίτη δύναμη στη χώρα. Χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπά8ειες μας, την οργάνωση μας, τη διείσδυση μας στη κοινωνία. Έχουμε χρέος να το πράξουμε για το μέλλον της πατρίδας μας, της κοινωνίας μας, των παιδιών μας.

Στις επόμενες εθνικές εκλογές, προς έκπληξη αυτών που πιστεύουν ότι το ποσοστό μας θα μειωθεί, όποτε και εάν γίνουν, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα βγει πολύ πιο δυνατός. Οι Έλληνες έχουν πλέον μια Δυνατή Φωνή. Μια φωνή που, διεκδικεί και απαιτεί διαφάνεια και ισονομία, ελευθερία και αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Με τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη δουλεύουμε ακατάπαυστα για τον λαό, για τον Έλληνα, για την πατρίδα!

Πάμε μαζί, για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας, την Ελλάδα που μας αξίζει!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σας ευχαριστώ!"



 
^

Powered by Bloggerblogger addicted por UsuárioCompulsivo
original Washed Denim por Darren Delaye
Creative Commons License