16/5/09

Για την Ευρώπη των Εθνών

Οι Ευρωεκλογές είναι μία πρόκληση για τον ΛΑ.Ο.Σ και τον πατριωτικό χώρο. Εγώ πιστεύω στην Ευρώπη των εθνών και των πολιτισμών, πιστεύω στην Ευρώπη των Ελληνικών αξιών όπως  της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της παιδείας,του πολιτισμού, της ευψυχίας, της θυσίας.

Οι Έλληνες είμαστε προσηλωμένοι στις αξίες μας  και έχουμε δίκιο γιατί αυτές ενέπνευσαν τον κόσμο. Θα σας αναφέρω τα λόγια του ηθοποιού Μπενίνι από πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα FAQ:

 «Η Ευρώπη υπάρχει σήμερα εξαιτίας των Ελλήνων. Από μια πράξη θάρρους άρχισαν όλα, από τον δικό σας πόλεμο ενάντια στους Πέρσες γεννήθηκε ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός και από τον δικό σας τρόπο σκέψης. Αν υπάρχει Ευρώπη σήμερα, πρέπει να λέμε ευχαριστώ στους Έλληνες»

 Άρα για να πετύχει η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει δύναμη από τις βαθιές της ρίζες και όχι από την άχρωμη μίμηση ξενόφερτων μοντέλων. Μας λένε να γίνουμε ευρωπαίοι. Εγώ λέω να μείνουμε Έλληνες. Για την Ελλάδα μιλάει όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Μας λένε να αντιγράψουμε τι κάνει η Γαλλία, η Βρετανία, η Σουηδία. Εγώ λέω να επινοήσουμε το δικό μας τρόπο εισόδου στη νέα χιλιετία. Χωρίς να αρνηθούμε τίποτε από αυτό που είμαστε, αλλά και χωρίς να φοβόμαστε τίποτε επίσης από το μέλλον. Ελλάδα σημαίνει εθνική αυτοπεποίθηση, σημαίνει εθνικός πατριωτισμός, σημαίνει εθνική ταυτότητα. Αυτές είναι οι αξίες για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη όπου θα υπάρχει σεβασμός στην παράδοση, στις ηθικές και πολιτιστικές αξίες των εθνών. Μια Ευρώπη όπου σεβόμενη τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών θα απορρίπτει κάθε προσπάθεια συγκεντρωτισμού εξουσίας, γραφειοκρατίας και της δημιουργίας ενός υπερκράτους όπου θα εκχωρείται η νομοθετική, η εκτελεστική, η δικαστική αρχή και θα απεμπολείται το δικαίωμα άσκησης εθνικής εξωτερικής πολιτικής.



 
^

Powered by Bloggerblogger addicted por UsuárioCompulsivo
original Washed Denim por Darren Delaye
Creative Commons License